Výběr podlahové vpusti

„Chci si pořídit novou podlahovou vpust. Co na tom může být? Vyberu si přece jen velikost, mřížku takovou, co se mi líbí, průměr odtoku a je to“. Vybrat ale takovou vpust, která nejen dobře vypadá, ale ještě správně funguje, nemusí být vždy jednoduché.


Chci si pořídit novou podlahovou vpust. Co na tom může být? Vyberu si přece jen velikost, mřížku takovou, co se mi líbí, průměrodtoku a je to“. Vybrat takovou vpust, která nejen dobře vypadá, ale ještě správně funguje, nemusí být vždy jednoduché.

Pokud si nejste jisti výběrem, přijďte se poradit na jednu z našich poboček. Abychom vám mohli doporučit tu správnou podlahovou vpust, konzultovat budeme rozměry vpusti, typ mřížky a materiál. Hlavně nás ale bude zajímat místo, kam takovou vpust chcete osadit. Pokud se totiž jedná o prostor, kde se nepředpokládá neustálý provoz vpusti ( garáž, technická místnost atd ), nebo je zde možnost zamrzání, je vhodné osadit vpust se suchou klapkou. Při provozu voda vpustí proteče, suchá klapka se svojí vahou zavře a případný zápach neprojde do místnosti.

Chystáte-li se vpust používat téměř neustále, jako například v koupelně, pak byste měli zvolit vpust, kde zápachovou uzávěru tvoří vodní hladina. Ta spolehlivě zabrání pronikání zápachu z kanalizace. Může ale také nastat situace, kdy odjedete na dva týdny k moři, dům vám nehlídá ani tchýně či kamarád a po vašem návratu se domem line nelibý pach z kanalizace. Může totiž dojít k poklesu vodní hladiny nebo může voda vyschnout úplně a pachová uzávěra přestane fungovat.

Aby se těmto situacím zabránilo, vyvinula společnost Chuděj unikátní systém NEPTUN. Při standardním provozu vodní hladina nepustí zápach z kanalizace do místnosti. V případě poklesu vodní hladiny, unikátní plovák instalovaný uvnitř vpusti, dosedne na odtok a tím dokonale zabrání zpětnému pronikání zápachu. Díky tomu, můžete odjet na dovolenou třeba i na měsíc a žádné „voňavé“ překvapení na vás čekat nebude. Tedy, alespoň co se zápachu z kanalizace týká…

 

.
.
.