Sprchový kout nebo vana? Co takhle obojí!

Rozhodujete se mezi sprchovým koutem a vanou do vaší koupelny a stále si nejste jistí rozhodnutím? Jaké výhody a nevýhody má sprchový kout či vana? Je možné spojit oba komponenty dohromady? V dnešní době je možností nepřeberný počet. Představíme si alespoň některé z nich.


 

Rozhodujete se mezi sprchovým koutem a vanou do vaší koupelny a stále si nejste jistí rozhodnutím? Jaké výhody a nevýhody má sprchový kout či vana? Je možné spojit oba komponenty dohromady? V dnešní době je možností nepřeberný počet. Představíme si alespoň některé z nich.

 

Vana

Vanu ocení všichni členové domácnosti. Nejen při relaxaci v bublinkové koupeli, ale i při praktičtějších činnostech, jako je úklid či praní. Děti se zde mohou vyřádit a rodiče zase odpočinout.

Vhodným obezděním vany mohou rovněž vzniknout potřebné úložné prostory pro kosmetiku. Pokud je v koupelně dostatek prostoru, můžete vybírat z mnoha obdélníkových nebo rohových van. Také je možné volit volně stojící vanu, která je designovým kouskem každé koupelny. Takové vany vypadají ze všech stran velmi dobře a navodí pocit luxusu.

Pokud máte malou koupelnu, kde je každý kousek prostoru potřebný, můžete volit klasickou obdélníkovou vanu. Možností jsou také asymetrické vany, které jsou vhodné například do různě členěné koupelny či do podkroví.

 

 

Sprcha

Sprchové kouty jsou v dnešní době nejen funkční, ale jsou i ozdobou koupelny. Vyrábí se v mnoha provedeních, velikostech i materiálech. I sprchové vaničky dnes mohou být mělké a decentní.

Aktuálně jsou velmi populární sprchové žlábky, které dělají sprchový kout téměř bezbariérovým.

Vhledem k menší spotřebě vody při sprchování, je sprchový kout provozně ekonomičtější než vana.

 

 

 

Sprchová zástěna na vanu

Stále se nemůžete rozhodnout mezi vanou či sprchou? Řešením je vanová zástěna. Pro vanu lze vybrat vhodnou rámovou či bezrámovou zástěnu a díky této variantě si můžete dopřát nejen koupel, ale i sprchu.

Čiré sklo opticky nezmenší koupelnu, musí se však častěji udržovat. (vybírejte označení transparent nebo čiré). Skla mohou mít i upravený povrch, na kterém nejsou kapičky vody tolik vidět a díky němuž lze vanovou zástěnu lépe udržovat. Pokud chcete mít při sprchování více soukromí, vybírejte ze skleněných výplní např. v provedení grape, které potřebný pocit zajistí.  

Pokud je sprchová zástěna se sklopnou pohyblivou částí, může se úplně nebo částečně přiklopit ke stěně a nepřekáží tak při vstupu do vany.

 

 

 

Jak si poradit s instalací vanové zástěny? Inspirujte se ve videu:

 

https://www.youtube.com/watch?v=c7I26gnWhTs

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.