Školení Wavin Czechia

Ve dnech 10.-11.3. jsme se zúčastnili dalšího z řady odborných školení, tentokráte ve společnosti Wavin Czechia, předního českého a světového výrobce plastových potrubních systémů pro obytné domy a stavební projekty.


Školení Wavin Czechia.

 

Ve dnech 10.-11.3. jsme se zúčastnili dalšího z řady odborných školení, tentokráte ve společnosti Wavin Czechia, předního českého a světového výrobce plastových potrubních systémů pro obytné domy a stavební projekty.

V předvečer samotného školení, nás zástupci firmy Wavin Czechia pozvali do Praga Areny v Horních Počernicích, kde pro nás byl připraven skutečně famózní program. Zde v sobě každý z nás probudil závodníka (někdo velkého, někdo menšího) a vyzkoušeli jsme si závody na motokárách. Skvělý zážitek, prokládaný moc dobrým jídlem a pitím, nás přenesl až na konec dne. Takže „hybaj“ na hotel ať jsme ráno čilí.

Po příjemné hotelové snídani, jsme se přesunuli do výrobního závodu Wavin Czechia v Kostelci nad Labem. Zde, v krásné školící místnosti, se z našich průvodců předchozím večerem, obchodních zástupců, společnosti Wavin, stali zároveň odborní školitelé.

Prvním bodem zájmu se stal systém vodovodního potrubí PPR. Dozvěděli jsme se jak a z čeho se vyrábí, jak s ním pracovat nebo jaké chyby se často dělají při jeho sváření. Po malé pauze s občerstvením nás školitelé provedli přímo výrobním závodem, kde jsme mohli vidět výrobu PPR kolen, či tzv. zástřiků. Po návratu na učebnu jsme si mohli vyzkoušet sváření PPR potrubí na vlastní kůži a trochu si mezi sebou porovnat, kdo má hezčí svár. Na své výtvory jsme byli náležitě pyšní.

Jako další na řadu přišly lisované systémy Wavin M5 a K5, a prohlédnout jsme si mohli i různé druhy trubek pro lisování. Naše soutěživé duše jsme mohli naplno projevit při soutěži o hodnotné ceny. Naším úkolem bylo v co nejkratším časovém limitu připravit a zalisovat pomocí lisovací spojky dva kousky trubky. Zde se ukázalo, kdo z nás je lepší řemeslník než prodejce a naopak. Všichni jsme si ale soutěž užili a výhercům i trošku záviděli výhru v podobě trička s nápisem „nejsem trubka“

Po skvělém obědě nám byla představena špičková elektronická regulace topení Wavin Sentio. Školící místnost chvílemi až zářila úžasem, co taková „malá krabička“ vše dokáže. Například díky termostatům můžete mít v každé místnosti jinou teplotu a Sentio veškerou regulaci vyřeší za vás. Následoval ještě pohled do sortimentu odpadních systémů, do systémů zasakování a retence vody nebo potrubí pro tlakový svod dešťové vody.

Pracovní pátek už se chýlil ke konci a my, plni informací a zážitků, jsme se pomalu rozjeli do svých domovů.

A co říci závěrem? Toto školení nám všem bylo obrovským přínosem. Dozvěděli jsme se spoustu nového, oživili jsme si zapomenuté znalosti a prakticky jsme si vyzkoušeli práci se sortimentem, který Vám nabízíme.

Veliké poděkování patří celé společnosti Wavin Czechia za proběhlé školení a přátelský přístup.

 

 

 

.
.
.
.
.