Potrubí PVC - Montážní postup lepení

Systém odpadního potrubí z PVC-U pro vnitřní instalace s lepenými spoji je používán všude tam, kde není vyžadována vysoká tepelná odolnost při zachování chemické a mechanické odolnosti: např. pro zavzdušňovací potrubí odpadních systémů, odvod dešťové vody .....


Potrubní systém PRAMOSAN je použitelný pro vnitřní kanalizační rozvody se studenou i teplou vodou do 100°C

Systém odpadního potrubí z PVC-U pro vnitřní instalace s lepenými spoji je používán všude tam, kde není vyžadována vysoká tepelná odolnost při zachování chemické a mechanické odolnosti: např. pro zavzdušňovací potrubí odpadních systémů, odvod dešťové vody nebo pro větrání v domácnostech a v podobných aplikacích. Dle současných platných norem nelze použít pro odpadní vody z domácností. 

Materiál je složen z neměkčeného polyvinylchloridu (PVC-U), z plniv, ze stabilizátorů proti tepelné degradaci a z barviv. Materiál je nesnadno hořlavý. Po zabudování do stavby se předpokládá nejméně padesátiletá životnost potrubí. 

Konstrukce trubky resp. typové řady a tloušťky stěn vychází z normy ČSN ISO 3633, řada A určená pro odvětrávací systémy. Tato norma byla nahrazena jinými nikoli v přesném rozsahu, proto je nyní tento výrobek deklarován dle podnikové normy. Veškeré materiálové parametry zaručují při použití specifikovaném výrobcem dlouhou životnost a stabilnost celého systému.

1/ Uřízneme potřebnou délku trubky pilkou na kov, případně speciálním nožem a srazíme hrany pilníkem nebo smirkovým papírem

2/ V případě potřeby nahřejeme a vytvarujeme hrdlo nebo tvar trubky

3/ Očistíme a zdrsníme lepené části smirkovým papírem

 

4/ Sesadíme na zkoušku lepené díly

5/ Naneseme dostatečné množství lepidla na oba slepované díly

6/ Sesadíme díly do sebe a krátce přidržíme

7/ Přebytečné lepidlo setřeme

 

Z naší nabídky doporučujeme:

 

Kompletní nabídku PVC odpadních trubek naleznete zde:

 

Kompletní nabídku PVC odpadních tvarovek naleznete zde:

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.