Dřevo v koupelně, ale jak na to?

Dřevo jako materiál je designový kousek, který vás potěší a čas strávený v koupelně si díky němu můžete užít. Je však nutné dodržet důležitá pravidla pro instalaci, provoz a hygienu.


 Obklady a podlaha

Obkladů a dlažeb s imitací dřeva je nespočet, navozují příjemnou atmosféru v koupelně a zútulní místnost. Navíc se dobře udržují a nejsou na nich vidět nečistoty. Pokud zvolíte rektifikované obklady a dlažbu, docílíte menších spár a máte méně starostí s úklidem.

 

 Nábytek

Nábytek v dekoru dřeva je skvělou estetickou volbou, je decentní a útulný. Tak jako každé dřevo, by ale neměl přijít do dlouhodobého kontaktu s vodou. Pokud by na nábytku voda zůstávala příliš dlouho, mohlo by dojít k “nabobtnání” a pokroucení, případně se může objevit i plíseň. V dnešní době je však nábytek z MDF nebo lamina patřičně ošetřen a při dodržování pokynů výrobce pro montáž a údržbu, lze nábytek do koupelny použít.

 

Tmavý dub

https://triker.cz/p-665285371121/Cube-skrinka-stredni-34-5-x-75-x-25-cm-tmavy-dub-uchytky-antracit/?kap=Koupelny-a-wc

 

https://triker.cz/hledat/?hledat=dub

 

Vana

Koupelna vybavená příjemně světlými tóny a vanou ze dřeva, která se stane středem pozornosti každého návštěvníka domu, bude pro vás centrem té nejpříjemnější relaxace. Dřevěné vany jsou sice spíše designová záležitost a výrobci ji nedoporučují pro každodenní koupel, ale jedná se rozhodně o prvotřídní kousek.

 

Dekorace

Jemné detaily ze dřeva jsou ideálním řešením, například zrcadlový rám či dřevěná police se skvěle hodí a pokud je nainstalována na správném místě, do kontaktu s vodou vůbec nemusí přijít.

Údržba

Pamatujte na to, že koupelnu je třeba pravidelně větrat. Vysrážená voda není dobrá pro žádnou část koupelny, ať je to nábytek, ručníky nebo topení.

Pravidelně desinfikujte špatně dostupná místa, kouty a rohy.

Dřevo má svá vlastní pravidla, impregnaci je třeba pravidelně obnovovat, dřevěné vany nejsou pro pravidelné užívání a do sprchového koutu žádné “dřevo” raději nedávejte. Za tu trochu péče vás ale čeká úžasný zážitek v útulném a příjemném prostředí vaší jedinečné koupelny.

 

 

 

.
.
.
.
.
.