Český výrobce hadic z měkčeného PVC – VALMON

Již mnoho let je pravdou, že českých výrobců vyrábějících skutečně v České republice je jako šafránu. Firma VALMON je nejen tuzemským výrobcem, ale své produkty navíc vyrábí v krásném prostřední Valašských kopců a strání. Funguje již od roku 1993 ...


Již mnoho let je pravdou, že českých výrobců vyrábějících skutečně v České republice je jako šafránu. Firma VALMON je nejen tuzemským výrobcem, ale své produkty navíc vyrábí v krásném prostřední Valašských kopců a strání. Funguje již od roku 1993 a za tu dobu se dostala do popředí výrobců hadic nejen v ČR, ale i v zahraničí.
Lze si vybírat z velkého množství různých typů hadic, které jsou vyráběny v rozličných délkách, průměrech, účelu použití a barevném provedení.

Valmon zahradní a průmyslové hadice

Mezi těmito hadicemi je možné vybírat například neprůhledné, opletené, silnostěnné či průmyslové. Záleží na využití specifických vlastností hadice.

 

Například neprůhledná hadice se používá pro zahradnictví či zemědělství a zabraňuje tvorbě řas. Silnostěnné provedení nepropustí sluneční paprsky, a tak je voda chráněna.

 

Silnostěnná hadice má vysokou elasticitu a pružnost, při jejím použití se tak zamezí tzn. zalomení hadice při pravidelném používání. Lze ji použít pro pitnou vodu v zemědělství, zahradnictví, domácnosti ale i průmyslové sféře. Pro opletení byla použita vysoce pevností polyesterová příze ve dvou vrstvách.

 

Ohebná hadice bez tlakové kostry může být využita v případě, že není potřebné opletení hadice. Při použití není vyžadována odolnost vůči tlaku. Tím může být tlak při rozvodech vody a jiných kapalin, vzduchu, či při elektroinstalaci nebo telekomunikaci. Vyrobena je v příjemně křišťálové jasné barvě z jednovrstvého PVC.

Valmon sací hadice

Jedná se o flexibilní PVC hadice určené pro sání či výtlak. Lze vybírat mezi hadicemi pro bazény, sání a čerpání kapalin, odpadních vod či pro připojení čerpadel.

 

Hadice bazénová, vhodná jak pro bazény, tak solární systémy, je vyrobena z LDPE materiálu (polyetylen s nízkou hustotou). Její výhodou je vysoký stupeň odolnosti proti prasknutí a vysoká pružnost

Sací hadice jsou využívané také pro připojení čerpadel. Sací hadicový set obsahuje hadici, plastové koncovky a plastový sací koš. Čerpadlo musí mít připojení s 1" a 1" 1/4 výstupy. 

Valmon pračkové hadice

Prvotním rozlišením pračkových hadic je použití pro přívod či odpad. Přívodní hadicí je přiváděna voda do pračky (popř. myčky nádobí) a odpadní odvedena voda z pračky (popř myčky nádobí) do odpadu. Důležitá je taky možnost přímého zakončení či s kolenem.

 

Roztahovací odpadní typ má tu výhodu, že je možnost její délku upravit podle potřeby a tak nezabírá zbytečně moc místa.  Například hadice pračková odpadní roztahovací může být použita při délce 60cm, ale i maximální možné délce 200cm. 

 

Valmon Plynové hadice

Hadice pro propan-butan byla vyrobena z NBR/SBR duše (Nitril-Butadien kaučuk a Styren-Butadien kaučuk). Jedná se o speciální recepturu vhodnou pro výrobu hadic, kterými lze připojit různé spotřebiče na propan-butan. Tato vnitřní neprůhledná černá duše je ovinuta textilní přízí a oranžovým SBR/NR obalem.

 

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.